Menü iOS APP Android APP
HU EN
2018.04.06.

Budapesten először indul egyetemi keretek között magánpilóta képzés a Zsigmond Király Egyetemen

Magánpilóta képzés (Private Pilot Licence - PPL) indul a Zsigmond Király Egyetemen április közepétől.

Budapesten először indul egyetemi keretek között magánpilóta képzés a Zsigmond Király Egyetemen

A világszerte elfogadott alap licenszhez szükséges elméleti tudást Budapesten először egyetemi keretek között sajátíthatják el a jelentkezők, a repülési tapasztalatot pedig a ZSKE partnerének, az AIRWIN oktató pilótáinak segítségével szerezhetik meg. A négy hetes, előképzettséget nem igénylő, hétvégi tanfolyam a ZSKE megújuló képzési kínálatának része, amely versenyképes és korszerű ismereteket biztosít a hallgatók számára.

Lenyűgöző élmény a levegőbe emelkedni, és onnan szemlélni a világot, így kevés izgalmasabb szakma létezik a világon, mint pilótának lenni. Ez válik most gyakorlatilag bárki számára elérhetővé a Zsigmond Király Egyetem (ZSKE) 2018. április 20-án induló magánpilóta képzésével. Budapesten egyedül a ZSKE-n érhető el egyetemi keretek között a 110 órás elméleti, illetve a 45 órás gyakorlati magánpilóta képzés, amelynek végén a pályaválasztás előtt álló fiatalok, a repülés iránt érdeklődők vagy az új hobbira vágyó hallgatók világszerte elismert Magánpilóta Jogosítványt (PPL) szerezhetnek.

A ZSKE most induló képzése mindössze néhány hét alatt biztos alapot nyújt a nagy presztízsű és egyben egyre inkább hiányszakmaként számon tartott pilóta hivatáshoz. A péntek esténként és szombatonként napközben zajló elméleti oktatás Budapesten, a repülési gyakorlatok pedig az AIRWIN repülőiskola esztergomi bázisán kapnak helyet. A hallgatók itt gyorsan és hatékonyan haladhatnak, kis csoportban tanulva az angolul és magyarul egyaránt kiválóan beszélő oktatóktól, akik közül többen a Magyar Honvédség légierejénél szerezték tapasztalataikat.

A képzés végére bárki, aki betöltötte 17. életévét, és sikeresen kiválasztották a felvételi orientációs beszélgetésen, jogosulttá válhat arra, hogy bérelt vagy saját repülőgéppel, nappal, jó időjárási körülmények között repüljön. A PPL-engedély mindemellett az első lépés lehet egy változatos és jövedelmező hivatáshoz, innen szinte egyenes út vezet az utasszállító pilóták izgalmas életéhez.

A pilótaképzés egyike azoknak a gyakorlatorientált kurzusoknak, amelyeket a megújuló, hamarosan Milton Friedman Egyetemként működő ZSKE idén tavasszal indít.

A képzésre 2018. április 13-ig lehet jelentkezni. További információ pedig itt érhető el.

Sajtókapcsolat:
Bali Mónika
Zsigmond Király Egyetem
bali.monika@uni-zsigmond.hu

2018.04.20 | Kultúra

„BÁCS-KISKUNBAN ITTHON VAGY!” ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZAT

Szeretnél továbbtanulni, de anyagi lehetőségeid nem adottak hozzá? Szeretnél olyan képesítést szerezni, amivel később biztos állásod lesz? Szeretnél otthonodhoz közel elhelyezkedni? Jó helyen vagy! Tovább

2018.04.11 | Oktatás

Profiktól tanulhatunk blogolni a Zsigmond Király Egyetem új képzésén

Digitális kép- és videószerkesztő, valamint Professzionális blogger képzéseket indít április végén a megújuló Zsigmond Király Egyetem. Tovább

Vissza a hírekhez
80%

A végzettek 80%-a a szakképzettségének megfelelő szakmában helyezkedik el.

97%

A frissen végzett, állást kereső, Zsigmondos diplomával rendelkezők 97%-a 3 hónapon belül elhelyezkedik.

5. hely

A Zsigmondon végzett hallgatók átlagfizetése az 5. legmagasabb Magyarországon!

80%

A végzettek 80%-a a szakképzettségének megfelelő szakmában helyezkedik el.

97%

A frissen végzett, állást kereső, Zsigmondos diplomával rendelkezők 97%-a 3 hónapon belül elhelyezkedik.

5. hely

A Zsigmondon végzett hallgatók átlagfizetése az 5. legmagasabb Magyarországon!

Feliratkozás a Zsigmond hírlevélre

Képzések

Rólunk

Szervezeti felépítés

Tudományos élet

Kiadványok

Hallgatói közösségek

Erasmus

DPR

Hírek

Események

Média

Kapcsolat

Közhasznúságú információk

Ügyintézés